Korizmeni križni put Veronikina rupca u Aljmašu

ALJMAŠ – Katolička udruga za pomoć starijim i nemoćnim osobama „Veronikin rubac“ iz Osijeka organizirala je 9. travnja korizmeni križni put na brdu Kalvarija u Aljmašu uz duhovnu pratnju fratara Franjevačkoga samostana sv. Križa u Tvrđi Zoltána Dukaij-a i Miroslava Petraca. Križni put je predvodio fra Zoltán, volonteri su na postajama čitali meditacije (tekst prema Romanu Guardiniju priredio fra Bonaventura Duda, KS, 1987.), a časni brat Miroslav Petrac predvodio je pjevanje. Pobožnost je završila podno kipa Isusova uskrsnuća zajedničkom molitvom i pjevanjem.

Nakon hodočasničkog križnog puta, na ulazu u marijansko Svetište Đakovačko-osječke nadbiskupije volonteri su uz Gospin kip zaufano molili zagovor Gospe od Utočišta za daljnji rad te zahvalili Bogu za milosne darove, a predsjednica Marija Šešo čestitajući Uskrs svima je zahvalila za zajedništvo.

Duhovna preduskrsna priprava za volontere i prijatelje Veronikina rupca održava se svake godine, a ove godine korizmenom molitvenom zajedništvu u Aljmašu prethodila je duhovna obnova u franjevačkoj crkvi Sv. Križa u Osijeku na susretu trećoredaca i trećoredica Franjevačkog svjetovnog reda Slavonsko-baranjskog područnog bratstva Sv. Antuna Padovanskog. Naime, Veronikin rubac je utemeljila u Osijeku, prije petnaest godina, predsjednica Marija Šešo s jezgrom vjernika angažiranih u FSR Tvrđa čija je adresa u franjevačkom samostanu gdje volonteri djeluju i okupljaju se u crkvi na euharistijskim slavljima i pobožnostima. N. Špoljarić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*