Vera Szilner među dobitnicima godišnje volonterske nagrade u 2018. godini

OSIJEK – Pod naslovom „Učiniti nevidljivo vidljivim“ u srijedu, 5. prosinca 2018., u Arheološkom muzeju u Osijeku dodijeljene su godišnje volonterske nagrade koje već trinaestu godinu dodjeljuje Volonterski centar Osijek. Među 10 izabranih, dobitnica volonterske nagrada pod kategorijom – Volonterski angažman pojedinca, nalazi se  i Vera Szilner iz naše Katoličke udruge Veronikin rubac.

Vera je „dobri duh” i okosnica svih aktivnosti Katoličke udruge „Veronikin rubac” koja skrbi o najranjivijim članovima društva, a koji se često susreću s izazovima usamljenosti, siromaštva i izolacije. Iako sama u zlatnim godinama, posljednjih jedanaest godina posvetila je volontiranju u udruzi angažirajući se na aktivnostima važnima za funkcioniranje organizacije, ali i prepoznatljivosti rada udruge u našoj zajednici. Zavidnom upornošću i predanošću značajno pridonosi zajednici i odličan je primjer svim sadašnjim i budućim volonterima. 
 
Nagrade su dodijeljene pojedincima i organizacijama koji su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici. Ove godine dodijeljeno je pet nagrada u kategoriji za volonterski angažman pojedinca, tri nagrade za primjer dobre prakse uključivanja volontera, jedna nagrade za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju te jedna nagrada za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva.
 
Nagrade dobitnicima uručili su zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka, gđa Žana Gamoš, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, g. Petar Lagator te predstavnici Volonterskog centra Osijek.
 

U proteklih 12 godina dodijeljeno je 108 nagrada aktivnim pojedincima, organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, obrazovnim ustanovama te poslovnim organizacijama koje promiču volonterstvo. Donosimo i cijeli popis dobitnika volonterskih nagrada u 2018. godini:

Kategorija – Volonterski angažman pojedinca:
– Vera Szilner (Katolička udruga Veronikin rubac)
– Mladen Gužvić (Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije)
– Đorđe Nešić (ravnatelj Kulturnog i znanstvenog centra Milutin Milanković u Dalju)
– Laura Martić (volonterka u udruzi Otvoreno srce iz Našica)
– Ivana Mlakar (Učiteljica razredne nastave OŠ Stjepana Radića Čaglin)

Kategorija – Primjeri dobre prakse uključivanja volontera:
– Gimnastičko društvo „Osijek-Žito“
– Izviđački Klub Javor Osijek
– Gradska Knjižnica Požega

Kategorija – Doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju:
– Osnovna škola Stjepana Radića Čaglin

Doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva:
– Raiffeisenbank Austria d.d.

Ovdje možete pogledati video prezentaciju o gospođi Veri Szilner

Volonterski centar Osijek /  portal Osijek031 / Marko Grgić / Foto: Volonterski centar Osijek

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*