Dodjeljena “Povelja humanosti” Katoličkoj udruzi “Veronikin rubac”

OSIJEK  – “Povelja humanosti” najviše je javno priznanje Osječko-baranjske županije za humana djela učinjena na području Županije ove godine.  Dana 29. listopada na prigodnoj svečanosti župan Ivan Anušić uručio je građanima koji su se svojim predanim i požrtvovnim djelovanjem, samoprijegorom i brižnim odnosom osobito istakli na tom području. Među dobitnicima Povelje su preč. Ivan Jurić, župnik donjogradske župe Preslavnog Imena Marijina te Marija Šešo, voditeljica Katoličke udruge “Veronikin rubac”.

Najviše priznanje za humana djela, odnosno za predanost u pobuđivanju solidarnosti i djelotvornosti kojima se promiču vrijednosti humanizma kao zaloga održanja društvene zajednice, župan Anušić, uručio je preč. Juriću za djelovanje u humanitarnim udrugama, pomoć mladima u paklu droge te za formiranje i uspješno djelovanje Zajednice Cenacolo.

Za organiziranje i pružanje raznih oblika ljudske pomoći kojima se afirmira i potvrđuje humanost kao univerzalno civilizacijsko načelo „Povelju humanosti“ dobila je Marija Šešo, koja već treći put dobiva ovo županijsko priznanje, a zavrijedila ga je za rad u Katoličkoj udruzi “Veronikin rubac” koja pomaže bolesnima i starima.

„Dodjelom ‘Povelje humanosti’, Osječko-baranjska županija daje najviše priznanje osobama koje su se poslovno, privatno ili slučajno našle u situaciji gdje su pokazali požrtvovnost te pružili pomoć nekomu ili to rade dobrovoljno, godinama, kroz davanje krvi. Želimo ih nagraditi za učinjena djela, ali i istaknuti kako bi i drugi građani znali što su učinili, kako bi ih šira zajednica prepoznala i podržala te da budu primjer i poticaj drugima u iskazivanju humanosti “, poručio je župan Anušić. Osječko-baranjska županija

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*