Katolička udruga “Veronikin rubac” na osječkom Svjetskom danu zdravlja

Naš “Veronikin rubac” po prvi put u povijesti Udruge pridružio se obilježavanju Svjetskog dana zdravlja u Osijeku, održanom 15. travnja na Trgu slobode.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja posvećen je 75. rođendanu Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), a Grad Osijek obilježio ga je manifestacijom „Osijek – zdravi grad“. Među pedesetak štandova udruga smješten je “kutić” našeg “Rupca” te smo tiskovnim materijalima predstavili našu prisutnost u paleti osječkih udruga čija je katolička “boja” nastala u laičkom, volonterskom zauzimanju za ostvarenje evanđeoske poruke “Što god učiniste jednomu od moje najmanje braće, meni učiniste” i u konkretnim djelima ljubavi i brige za starije, bolesne i nemoćne osobe.

Volonteri “Veronikina rupca” tijekom manifestacije upoznavali su se s drugim volonterima te građanima ukazali na smisao našega djelovanja prepoznatog i u  socijalno-zdravstvenim krugovima.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Osijek.

Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, istaknuo je da su tjedna događanja zaokružena ovim okupljanjem udruga iz područja zdravstva, socijalno-humanitarnih djelatnosti, ali i svih drugih ustanova vezanih uz prevenciju i aktivno življenje i starenje.

Tekst: Nevenka Špoljarić

Fotografije: Špoljarić/Janković

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*