“Veronikin rubac” gostovao na Slavonskoj televiziji

OSIJEK – U dvanaestoj vjerskoj emisiji “Svjedoci blagoslova” koja se emitira svakog četvrtka u 21 sat na Slavonskoj televiziji (a repriza je svake srijede u 18 sati), dana  13. veljače 2020. su ugostili Mariju Šešo, predsjednicu Katoličke udruge “Veronikin rubac” iz Osijeka koji se brinu za stare i nemoćne na području grada. U drugom dijelu emisije se pridružila i Nevenka Špoljarić, jedna od volonterki i medijska predstavnica Veronikinog rubca, dugogodišnja novinarka Glasa Slavonije.

“Veronikin rubac” je udruga koja postoji već 13 godina i prema riječima jednoga djelatnika Crvenoga križa idu tamo gdje nitko neće i brinu se za one koje su svi odbacili. Prava škola humanosti! Jedna od pokretačica, Marija Šešo je govorila kako je sve počelo i odakle crpe snagu za djelovanje. Istaknula je i pozitivnu suradnju sa mnogim građanskim predstavnicima na razini Osijeka i drugim suradnicima. Nevenka je pričala o svojim iskustvima u Udruzi potičući sve koji imaju malo vremena da se pridruže, jer samoća starih i nemoćnih zna biti bolnija od drugih nedaća.

Inače, Katolička udruga “Veronikin rubac” je dobitnik mnogih nagrada za humanost, volontarijat i socijalno djelovanje na razini Osječko-baranjske županije ali i na nacionalnoj razini kao volonteri godine. Možda za kraj možemo reći zajedno sa jednim dobitnikom slične nagrade: “Volontiranje je samo po sebi već nagrada!” Ljudi u potrebi trebaju vaših 5 minuta druženja, a članovi Udruge, prvenstveno gospođe, majke i bake, uz neizostavni muški dio mlađih članova, očeva i djedova, znati će to biti i Vama koji im se pridružite! Dobrodošli svakog zadnjeg ponedjeljka u franjevački samostan u Tvrđi u Osijeku, gdje oni imaju sjedište. Preuzeto: facebook grupa Svjedoci blagoslova

Emisiju sa gostima iz “Veronikinog rubca” možete pogledati OVDJE  – kad se otvori video treba kliknuti na ikonu zvučnika za zvuk Ako se želi veći ekran kliknuti odmah desno dva puta na ikonu sa strelicama dok se ne dobije slika preko cijelog ekrana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*